måndag 11 januari 2016

Arvtagaren

Eragon

När en fattig bondpojke är ute och jagar en kväll hittar han en skimrande blå sten.
Han glömmer helt bort att jaga och tar genast hem den vackra stenen övertygad om att den är värdefull. Vad han inte vet är att det inte alls är någon sten utan ett drakägg.
En morgon vaknar han av att det är någonting som låter, plötsligt ser han stenen börja spricka och står där häpet och väntar för att se vad som händer.
Ett huvud kikar fram genom det skimrande skalen, han sträcker fram handen för att röra vid draken, men då får han ett brännmärke på handen. Det var så de två hittade varandra. Eragon, bondpojken, bestämmer sig för att kalla draken  Saphira. Han måste hålla draken hemlig för sinfar och bror. Han vet att de aldrig skulle låta honom behålla henne. Men det blev allt svårare när Saphira bara växer och växer.
En dag träffar Eragon en gammal man, Brom. Han visar sig vara en drakryttare precis som Eragon och de bestämmer sig för att befria alla drakar och försöka befria världen från allt lidande som den onda skapat. På vägen får han lära sig allt om magi, drakar och annat som kan vara till hjälp mot det onda.
Eragon är den första boken av fyra i serien Arvtagaren.