måndag 1 februari 2016

Som om jag vore något mycket dyrbart

Hemligheter kan vara bra och något fint. Men hemligheten som Sunn har är allt annat än fin. Den är hemsk och skaver som en stor sten i magen. 

Sunn som snart ska fylla 11 bor med sin mamma och pappa på Sorgenfrigatan. Men Sunns liv är inte fritt från sorger. Hennes pappa är nästan alltid arg, hennes mamma jobbar mycket och har ofta bråttom. Sunn tänker ofta att de inte älskar henne.

I skolan finns en tjej som heter Klara Öst och som bestämmer över alla. En dag när de är utklädda till påskkärringar möter då den gamle Tok-gubben Gråberg. Klara börjar ropa och skrika och de slår farbror'n med sina kvastar. Han faller omkull och de fortsätter slå. Till sist ropar Sunn att de måste sluta.

Efteråt skäms Sunn jättemycket. Hon vet inte hur hon någonsin ska kunna göra så att allt blir bra igen. Detta kan hon inte berätta för någon.

Så kommer mormor och hälsar på. Mormor är bra, hon har tid, hon är inte arg och visar tydligt hur mycket hon älskar Sunn. Mormor stannar bara en vecka, men mycket hinner hända. När mormor åker hem känns allt mycket bättre. Allt har inte ordnat upp sig. Men nu vet Sunn att det är möjligt.