måndag 5 december 2016

Stenhjärta

Dory, hennes syster Gracie och deras föräldrar är på semesterresa vid kusten. En av dagarna är de ute på en slags skattjakt - "letterboxing". Man har en karta och letar efter små lådor som ligger utplacerade i naturen. I lådan finns en stämpel så att man kan stämpla när man hittat lådan.
Dory tycker letter-boxing är barnsligt och vill helst inte vara med. När hon ramlar och faller utför en brant backe ger hon upp leken och tänker gå hem. Men så upptäcker hon en glasburk som ligger halvt gömd under mossan i skogen. När hon öppnar den och tar ut pappret som ligger i händer något. Pappersbiten som nyss såg gammal och blekt ut är plötsligt helt ny. Där står "Käraste Eli, jag kan knappt vänta tills vi flyr härifrån...".
När hon ser sig omkring ser hon en pojke i gammaldags kläder stå och titta på henne. Dory vill inte tro det men hon tvingas inse att det är sant. Hon är inte längre kvar i sin egen tid utan har hamnat i år 1863. Pojken heter Eli och behöver Dorys hjälp. Han ber henne hämta hans syster Charlotte så att de kan fly från sin elake far. Dory tvekar men Eli är snygg, trevlig och väldigt övertygande. Hon lovar att hjälpa honom.
Men är allt som Eli säger verkligen sant? När Dory träffar hans syster Charlotte tror hon att Eli är död.
Vem ska Dory lita på?